Smslån


Låna pengar behöver man göra någon eller några gånger i livet. Så är det i alla fall för de allra flesta. Ibland är det planerade lån till exempelvis hus eller en bil och ibland är det mer akuta lån där man snabbt behöver få loss lite pengar. Det kan exempelvis gälla hastiga reparationer på huset, nytt avgassystem på bilen och liknande. Dock är det inte alltid så lätt att få igenom en ansökan om lån. Man kanske har för låg inkomst, betalningsanmärkningar eller liknande. Detta kan vara mycket frustrerande och stressande, särskilt i de fall där man behöver pengarna fort.

Ett snabbt sätt att låna pengar är genom så kallade sms-lån. Detta är lån som i regel inte behöver någon säkerhet och istället tar ut en lite högra ränta. Ganska många av de bolag som har sms-lån tar ingen UC vid låneprövningen. Anledningen till detta är att för många registrerade kreditupplysningar hos UC kan göra att låntagaren får svårt att få andra lån vid ett senare tillfälle. Kreditupplysningen kan istället se annorlunda ut. Många låneinstitut använder sig istället av alternativa tjänster för kreditupplysning.

Att jämföra låneinstitut

När man funderar på ett sms-lån är det en god idé att jämföra låneinstituten. Dessa har varierande räntor och villkor, så ta därför god tid på dig innan du bestämmer dig för vilket bolag du ska välja. Tänk på att det ofta tillkommer ytterligare avgifter, som exempelvis uppläggningskostnad och avi-avgifter. Den senare avgiften gör att autogiro är en attraktiv lösning. De extra kostnaderna i samband med lånet gör att den ”effektiva räntan” står angiven som högre än grundräntan som visas.

Som redan nämnts har snabblånen en högre ränta än andra lån. Ett tips är därför att du inte lånar mer än vad du behöver. Sätt dig därför ner i lugn och ro och räkna ut exakt hur mycket du behöver låna och håll dig till detta.