Låna pengar direkt


En väldigt vanlig fråga om många ställer när de ska låna 10000 kronor är förstås vad detta kommer att kosta dem. Detta är dock en mycket svår fråga att besvara, då det finns så väldigt många olika priser som man kan stöta på när man påbörjar processen med att låna 10000 kronor.

Varje lånegivare har nämligen sin egen ränta och ibland även olika tillkommande avgifter, så som uppläggningsavgifter och liknande, och variationen gällande priserna är mycket stor, betydligt större än vad många tror.


De billigaste lånen i denna storleksordning kan nämligen kosta bara någon hundralapp, i stil med 300 kronor, men de dyraste lånen kan kosta flera tusen, upp till nästan 3 000 kronor.

Vad innebär detta för dig som vill låna 10000 kronor idag?

Detta betyder givetvis att du aldrig ska ta det första bästa lånet du hittar när du bestämt dig för att låna 10000 kronor. Istället gör du klokt i att titta på flera olika lånealternativ och jämföra deras lån med varandra, tills du hittat ett viss lån som du tycker verkar mer förmånligt än de andra.

Viktigt att påpeka

Utöver alla de lånegivare som har fasta låneräntor, som alltid är de samma, finns det även vissa lånegivare som tillämpar vad som kallas för individuella räntor. Detta betyder att låntagarens egen ekonomi påverkar vilken ränta som sätts. Den med väldigt bra och stabil ekonomi betalar därför mindre för ett lån än den med sämre ekonomi. Att kika närmare på denna typ av långivare kan löna sig om det är så att du har en bra ekonomi och du vet att detta kommer att synas på din kreditupplysning (som ju är det lånegivarna tittar på när de avgör hur din ekonomi egentligen ser ut), men är det så att man har en svagare ekonomi är detta inte att rekommendera, för då kan lånet bli onödigt dyrt.