Billiga lån


Numera är det främst två saker som låntagare efterfrågar när de ska ta ett lån, och det är att lånet ska gå snabbt att få, och att man ska betala så lite som möjligt för lånet. Många tror dock att det skulle vara svårt att kombinera båda dessa faktorer, då många av de snabbaste lånen, framför allt de lån som kallas för snabblån eller smslån, brukar vara av det lite dyrare slaget, och de billigaste lånen brukar vara av det lite mer traditionella slaget, t.ex. de lån som man tar hos en vanlig bank. Stämmer då detta?

Visst ligger det något i detta påstående, men eftersom denna kombination, att lånet ska vara både billigt och snabbt är så himla eftersökt, finns det faktiskt en del låntagare som tagit fram lån som är just sådana och därför uppfyller dessa krav. Det är därför inte helt kört att hitta billiga lån som kan tas snabbt.

Hur gör man då för att göra detta på ett så snabbt och smidigt sätt som möjligt?

Det enklaste sättet att hitta lån som är både snabba och billiga är att använda sig av en så kallad jämförelsetjänst för lån, på den lånesumma som man är intresserad av att låna. Dessa tjänster har nämligen den stora fördelen att de listar olika lånealternativ, som kan tänkas passa dig, i prisordning. I regel visas då de billigaste lånen först, så det är jättelätt att se vilka de allra billigaste lånen som erbjuds är. Sedan kan du helt enkelt kolla upp dessa, billiga alternativ lite extra, och ta reda på hur snabbt du kan få varje billigt lån. Ansök sedan om de lån som både har ett bra pris, och verkar gå snabbt att få.

 

Vad kan man göra om det inte anges hur snabbt det går att få lånet?

I så fall är vår rekommendation att du kontaktar lånegivaren det gäller och frågar om hur snabbt det brukar gå. Du hittar ofta kontaktinformation till lånegivarens kundtjänst direkt på deras hemsida, och genom att fråga dem direkt får du oftast en mer korrekt tidsangivelse än om du litar på information skriven av andra på nätet.